Notice: Undefined property: ProfileCommand::$keywords in /home/blinkenlights/public_html/commands/BaseCommand.php on line 30
Blinkenlights.se - Användarprofil - Programmering & spelutveckling

BETA

Användarprofil

Uppgifter
Användarnamn Millard
Email
Besök 1
Hemsida Ingen
Plats (stad)
Senaste besök 20:19 - 1:a Mars 2008
Poster i forumet 1
Varningar 0
Grupp Medlem
Medlem sedan 20:19 - 1:a Mars 2008
Artiklar och filer
Den här användaren har inga artiklar eller filer

Avatar


Presentation av Millard

Den här användaren har inte skapat någon personlig presentation.

Senaste inläggen i forumet

Att börja programmera - Lite tankar, åsikter och massa frågor
Hejsan!

Jo jag känner till att det finns fler trådar om detta än konsulter på ericsson, men tiderna förändras, och så gör programmeringsspråken också. Vid några tidigare tillfällen har jag ren amatörmässigt syslat med lite simpel QBasicprogrammering, och även provat på c++ och pascal. Dock är det nu nästan 10 år sedan, och sen dess har det säkert tillkommit en mängd språk, både små och stora. Har nu äntligen lite tid över att börja igen. Här om dagen var jag på bokhandeln och köpte C++ programmering 5:e upplagan. Dock är jag ännu lite osäker om det verkligen är just C++ jag vill börja lära mig. Många utvecklare på olika forum talar sig varma för C sharp (C#) vilket tydligare ska vara likt C++ på många sätt. Dock verkar detta enbart vara till för dem som önskar göra applikationer till windowsplattformen.

Plattformsoberoende?
C++ är vad jag förstått inte plattformsoberoende, men det finns dock möjlighet att porta koden mellan olika plattformar. Min ambition är att jag ska kunna arbreta med koden både under Vista och Linux. Om man läser vad många utvecklare skriver här på forumet är det dessutom relativt enkelt att lära sig C# efter att man lärt sig C++ då stora likheter finns. Dock är jag inte säker på att det är varken C# eller C++ som jag vill börja med då det mig veterligen finns en mängd andra språk som blir mer och mer populära. Vissa språk går vad jag förståt (fel?) även hand i hand. Detta gäller kanske mer när det kommer till utveckling av hemsidor? Java ska tydligen vara väldigt bra och "ligga i tiden". Har hört både bra och dåliga saker angående snabbheten i javaprogram. När jag hör Java, tänker jag personligen på Azuretius (Torrentklienten - stavning?). Den tog enorma systemresurser, och har väll ett rykte om sig att förvisso vara kraftfull, men samtidigt väldigt tung för datorn.

Vad jag vill ha hjälp med?
Vad jag önskar hjälp med är att välja ett språk som är framtidssäkert. Vilken litteratur som är bra att köpa för en nybörjare, och vilket program och kompilator jag ska använda. Då jag mer och mer övergår till Linux är det även en stor fördel om språket är dominerande inom opensource så jag lite längre fram får möjlighet att göra mina egna ändrignar. Jag har ännu inte bestämt mig för att utesluta något språk, men självklart finns det något som väger lite tyngre. Tar emot alla förslag, tips och åsikter.

Mitt "nästan" första projekt
Redan nu har jag planerat för mitt första projekt. Tanken är en simpel "skicka meddelande"-applikation som primärt ska fungera i ett lokalt nätverk. Programmet ska kunna skicka ett meddelande till andra noder i nätverket. Meddelandet ska på något sätt poppa upp på mottagardatorn.

Tack på förhand, och tack för ett bra forum.[/B][B]

Postad 20:28 - 1:a Mars 2008

Skicka meddelande
Läs Millards blog