Notice: Undefined property: WikiCommand::$keywords in /home/blinkenlights/public_html/commands/BaseCommand.php on line 30
Blinkenlights.se - Wiki: Extreme Foosball - Programmering & spelutveckling

BETA

Wiki: Extreme Foosball

Startsidan | Senaste ändringarna | Lista alla sidor | Sök


Extreme Foosball

Extreme Foosball är ett spel som spelas medelst ett bordsfotbollsspel (aka foosball), uppfunnet en sen kväll på ett lan. (nothing good ever happens after 2 am - det här är en av sakerna som händer istället)

Spelet spelas med fördel av 4 spelare, men andra konstellationer av minst två spelare är också möjliga.

Spelet spelas bäst i mörker.

Det som gör Extreme Foosball extremt är bollarna. Spelet kräver 4 - gärna ännu fler - bollar. Från början läggs 3 bollar på spelplanen, varpå spelet börjar. Målet är, såklart, att göra så många mål som möjligt. Den som gör flest mål i en match får ett poäng - oavsett om vinstmarginalen är en boll eller flera bollar.

Något som ofta händer är att en (eller flera) av bollarna fastnar på en position mellan spelarna så att ingen kan nå den/dem. Om bollen ligger mellan backar och målvakt rullas bollen medelst en hand till närmsta spelare och spelet fortsätter. På resten av planen däremot introduceras en Snipeball ("Det här har inte hänt sedan Helsingforsincidenten sedan 1918! Och vi vet ju alla hur det slutade!"). Snipeball:en har till uppgift att träffa de(n) blockerade bollen/bollarna. Om Snipebollen går i mål innan den flyttat på bollen som sitter fast räknas inte målet - bollen måste flytta en boll.

Så fort en tidigare blockerad boll är i spel - även om det fortfarande finns blockerade bollar - så får även Snipeball:en användas till att göra mål. Om spelarna återigen befinner sig i en situation där alla bollar är blockerade så introduceras ytterligare en Snipeball.

Om antalet introducerade Snipeball:ar gör att resultatet blir oavgjort måste ytterligare en special-Snipeball introduceras för att bryta dödläget. Det som är special är alltså att den inte behöver snipe:a någon blockerad boll. Om den fastnar introduceras ytterligare en Snipeball. Och så vidare...
Senast ändrad av HärJ 02:43 - 26:e Mars 2008

Atom feed

Innehållet på denna sida kan ändras utav alla som är medlemmar på Blinkenlights, men du måste logga in för att kunna ändra något.