Notice: Undefined property: WikiCommand::$keywords in /home/blinkenlights/public_html/commands/BaseCommand.php on line 30
Blinkenlights.se - Wiki: CSS - Programmering & spelutveckling

BETA

Wiki: CSS

Startsidan | Senaste ändringarna | Lista alla sidor | Sök


CSS

Cascading Style Sheets är ett språk för att designa websidor. Man inkluderar sin CSS-fil i ett HTML- eller XHTMLdokument, alternativt skriver CSS-koden i (X)HTML-filen. En fördel med CSS är att det är lätt att få ett unisont utseende på sin sida, genom att man t ex säger att alla textstycken av typen <h1> ska se ut på ett speciellt sätt. En annan fördel är att CSS ger möjligheten att ge websidor absoluta storlekar och på innehållet. Om man vill ändra storleken på text t ex med hjälp av HTMLs <font>-tag är avstånden fortfarande relativa mot vad man har för inställningar i sin webläsare.

Tillsammans med XHTML gör CSS (rätt använt) att du kan vara nästansäker på att dina websidor kommer att se nästan likadana ut oavsett vad din besökare har för webläsare.

Relaterat
Kategori: Webbdesign

Senast ändrad av Independence 12:39 - 12:a Mars 2007

Atom feed

Innehållet på denna sida kan ändras utav alla som är medlemmar på Blinkenlights, men du måste logga in för att kunna ändra något.