Notice: Undefined property: InfoCommand::$keywords in /home/blinkenlights/public_html/commands/BaseCommand.php on line 30
Blinkenlights.se - Information - Programmering & spelutveckling

BETA

Information

Allmän information - Kontaktinformation - Regler - BBCode - Paket - Funktioner - Cookies

Information

Om Blinkenlights.se

Blinkenlights.se är en community som erbjuder tjänster och resurser för i första hand programmerare. Siten har även på senare tid utvecklats till att bli en samlingspunkt för personer som är intresserade utav UNIX-kloner samt andra datorrelaterade ämnen.
Sidan riktar sig till personer som redan är intresserade utav programmering och datorer eller de som vill lära sig mer om dessa områden. Majoriteten av besökarna är kunskapstörstande ungdomar som studerar men självklart är alla mycket välkomna!

Syften/Områden

 1. Programmering
 2. UNIX-relaterad mjukvara
 3. Datorer i allmänhet

Funktioner och tjänster

 • Artikelarkiv - Ett arkiv med artiklar och guider om programmering, webbdesign mm. Om du redan kan programmera eller har någon annan talang går det bra att publicera egna artiklar här.
 • Filarkiv - Här kan du antingen publicera egna program och filer eller ladda ner och testa andra medlemmars program och spel.
 • Forum - Här kan du ställa frågor och starta diskussioner om programmering, spelutveckling eller något annat du tycker är intressant.
 • Projekt - Blinkenlights erbjuder även ett allderles utmärkt projekthanteringssystem som låter dig och dina kompanjoner sköta ett projekt på ett snyggt och organiserat sätt.
 • Wiki - På våran wiki kan du hitta information om allt möjligt, ett bra ställe att leta på om man vill få en liten sammanfattning eller översikt över någonting nytt och främmande. Här kan alla ändra och uppdatera precis all information.
 • Chatt - Vill du få snabba svar eller disskutera något i realtid så kan du titta in i våran chattkanal som heter #blinkenlights och ligger på IRC-nätverket Freenode, är detta främmande för dig kan du använda webbchatten eller läsa mer om IRC på wikin.

Webbsidan är kodad och designad av Johan Marcusson, innehållet är skrivet av de olika medlemmarna på siten.

Namet Blinkenlights

Namet Blinkenlights kommer ifrån en text som brukade sitta på stora datormaskiner på 50- och 60-talet.
Texten betyder sammanfattningsvis något i stil med: Håll fingrarna borta om du inte vet vad du gör!
Såhär ser texten ut i sin fulla version på tyska (inte helt riktig tyska):

ACHTUNG!!!
Das machine is nicht fur gefingerpoken und mittengrabben. Ist easy schnappen der springenwerk, blowenfusen und corkenpoppen mit spitzensparken. Ist nicht fur gewerken by das dummkopfen. Das rubbernecken sightseeren keepen hands in das pockets. Relaxen und vatch das blinkenlights!

Länka till Blinkenlights

Du får mycket gärna länka till Blinkenlights.se på din webbsida eller i en forumssignatur t ex. Det är okej att du länkar till Blinkenlights utan att vi uttryckligen har gett dig tillstånd sålänge det inte förekommer i samband med felaktig information. Du får alltså inte länka till Blinkenlights och säga att det är en sida om trädgårdsskötsel eller något annat opassande. Är du osäker så kontakta oss innan du publicerar länken.
Vill du använda någon form av banner eller knapp så är det okej så länge vi har godkänt den. Om du inte vill göra en egen kan du använda denna:
Liten knapp/banner för Blinkenlights.se (88x31 px)
Om du har en webbsida med ungefär samma storlek som Blinkenlights och vill göra ett bannerbyte är det okej, kontakta Independence för mer information.

Crewansökning

Vi behöver för tillfället hjälp med följande saker:

 • Utvecklare - Personer med kunskap inom PHP, SQL, Python, XHTML eller CSS.
 • Artikelskribenter - Personer som kan skriva artiklar eller guider inom områden som är centrala för Blinkenlights
 • Nyhetsredaktörer - Personer som har koll på nyheter inom IT-världen och kan skriva om nyheter här på Blinkenlights
 • Tävlingsanordnare - Personer som kan organisera tävlingar, kunskap inom programmering och problemlösning är ett krav.

Skulle du vilja hjälpa till med någon utav dessa saker, eller om du har någon annan idé på vad du kan göra så kontakta independence och skicka med följande information: namn, ålder, erfarenhet från programmering eller annan erfarenhet som kan vara intressant och information om tidigare projekt (gärna med länkar).

Historia

Blinkenlights härstammar från en gammal webbsida vid namn 2k1 Community. 2k1 Community var till en börja en sida för en förening i Linköpingsområdet. Sidan skiftade sedan inriktning till att vara en sida om programmering.
Våren 2004 släpptes Blinkenlights.se som är en efterföljare till 2k1 Community på sätt och vis, men med större inriktning på programmering och spelutveckling. Sidan ändrade vid övergången teknik från ASP/Access till PHP/MySQL. Sidan utvecklades och expanderade i något år, innan den nuvarande versionen av Blinkenlights kom. Denna version kallas version 2 och släpptes runt påsk år 2005.

Mjukvara

Blinkenlights.se bygger på egenutvecklad mjukvara skriven i PHP, samt en del stödscript som är skrivna i Python. Databasen som används är MySQL. Utvecklingen av mjukvaran kan följas på http://marcusson.no-ip.com/projects/blinkencode/ där man även kan rapportera buggar och föreslå nya funktioner.