Notice: Undefined property: WikiCommand::$keywords in /home/blinkenlights/public_html/commands/BaseCommand.php on line 30
Blinkenlights.se - Wiki: Wiki Nybörjare - Programmering & spelutveckling

BETA

Wiki: Wiki Nybörjare

Startsidan | Senaste ändringarna | Lista alla sidor | Sök


Wiki Nybörjare

Wiki för nybörjare

Wiki är en typ av webblösning som går ut på att alla kan ändra innehållet på sidorna. På detta sätt kan man snabbt bygga upp större informationssamlingar likt uppslagsverk. Eftersom alla kan ändra på innehållet finns det en risk för vandalism eller "misinformation". Men om det är fler ärliga besökare så är det inte ett så stort problem. Att alla kan ändra på informationen leder också till att alla kan rätta fel, vilket i sin tur leder till bättre information.
På Blinkenlights wiki kan alla som är medlemmar redigera alla sidor, och hjälpas åt att lägga till ny information och rätta fel. Om du är osäker på något eller undrar om informationen verkligen stämmer kan du starta en kommenteringstråd genom att klicka på länken längst ner på wikisidorna så kan vi hjälpas åt att komma fram till något vettigt.

,,ndringar

Man kan som sagt ändra allt innehåll, men man kan inte förstöra något innehåll tack vare att alla tidigare versioner av texterna sparas i databasen. ,,ldre versioner av en sida går att hitta genom att man trycker på "Tidigare versioner" längst ner på en wikisida. Vill du återställa en sida är det bara att gå in på "Tidigare versioner", klicka på versionen du vill återgå till, klicka på länken ",,ndra den här sidan" och sedan klicka på knappen Uppdatera.

Formattering av text

På wikin kan du använda BBCode för att formattera text, Blinkenlights specifikationer på BBCode hittar du under Information i huvudmenyn. Du kan även använda den blå panelen till höger som redigeringsfält för att på ett lätt sätt infoga olika formatteringar.
Senast ändrad av martin310 17:01 - 30:e Maj 2009

Atom feed

Innehållet på denna sida kan ändras utav alla som är medlemmar på Blinkenlights, men du måste logga in för att kunna ändra något.